sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kultani mun, osa 5. Ruusukulta.


Luulenpa että tämän jälkeen kulta-aiheiset postaukset saa riittää! Olen nyt viikon verran paneutunut itselleni ei-niin-läheisen meikkivärin tutkimiseen ja olen nyt kokeilujen ja hutien jälkeen iskenyt niinsanotusti kultasuoneen. Löysin sellaisen kultaväriyhdistelmän mikä mua miellyttää! Ja opin kantapään (tai tässä tapauksessa ehkä kuitenkin poskipään) kautta paljon itselleni hyödyllistä:

1. Ensinnäkin opin, että minun silmään kulta näyttää paremmalta ohuena, läpikuultavana kimallehuntuna eikä paksuna kerroksena metallia.
2. Suht. kevyt, ei liian monimutkaisesti "maalattu" näyttää hyvältä. Kultaväri on jo sinänsä hyvin näyttävä elementti joten yksinkertainen meikkityyli riittää.
3. Voimakas metallihohde meikissä + voimakas väri (tai useampi) on too much.
4. Kultainen meikki vaatii poskipunaa, mieluiten jotakin raikasta ja heleää.
5. Tylsää mutta totta - kultaa ei kannata olla liikaa tai se menettää arvonsa. Se on joko kultahuulet, -poskipäät (kevyesti etten ala muistuttaa patsasta!) tai kultaiset silmämeikit.
6. Ja mun tapauksessa ei kiitos kultahuulille! En toistaiseksi pysty käsittämään kultaisen huulipunan viehätystä.

Kultaviikon tärkein opetus oli tämä:


7. Sanotaan että jokaiselle löytyy kokeilemalla sopiva ja pukeva punaisen huulipunan sävy. Sama pätee kultaan!
Minulle sopivimpia kullan sävyjä ovat hyvin vaalea highlight-kulta ja sävyltään roosaan tai persikkaan vivahtava kullan sävy, vihertäviä tai hyvin keltaisia kullan sävyjä mun kannattaisi välttää.Sisäkulma, liikkuva luomi, varjostus.
Tässä yhdistin lämpimään ruskeaan luomiväriin (Dior Incognito-paletin ruskea) Ben Nyen kultakynän liikkuvalle luomelle. Rajasin mustalla matalla luomivärillä jotta rajauksesta tulisi pehmeä.

Kuvasta sitä ei huomaa mutta kulta välkkyi kauniisti silmän liikkuessa ja meikki näytti oikeasti juhlavalta! Minusta tämä "kevyt kultaus" oli kaikessa vaatimattomuudessaan kiva.
Rimmel Lasting Finish By Kate nro 111
Yhdistin siihen juhlavan punaisen mattahuulipunan.

Silti silmämeikki oli minusta sävymaailmaltaan vääränlainen. Ehkä se sopisi paremmin sinisiin silmiin, mun harmaita silmiä se ei korostanut. Harmaa ja keltainen (keltakulta) ovat hailakka yhdistelmä jossa harmaa jää lisäksi kakkoseksi. Harmaa näyttää mun silmään kauniilta punertavien sävyjen, esim. vaaleanpunaisen kanssa, vaatteissa ja meikeissä.

Kokeilin lisätä kultaan punerrusta. Toimii! Tämä ratkaisi suurimman ongelman, liiallisen keltaisuuden/vihertävyyden. Kokonaisuudesta tuli heti raikkaampi. Tässä "kultaviikon" suosikkimeikkini:Tässä koko luomella MACin vaaleanpunaista mattaa luomiväriä Free To Be, jonka päällä liikkuvalla luomella Pink May-paletin (taas!) persikkaan vivahtavaa kultaa. Sisäkulmassa saman paletin "valkokultaa" keskimmäisestä napista. Minusta yhdistelmä on aivan suloinen!

Tässä vielä käyttämäni sävyt, vasemmalta oikealle Pink May persikka, MAC Free To Be, Pink May valkokulta.


ja sama setti mutta kultapersikkaa nyt myös MACin vaaleanpunaisen päällä, se muuttaa heti sävyä:


Tykkäsin tästä meikistä todella paljon.


MAC Pink Swoon
Minulla oli nätti ja ruusuinen olo näissä sävyissä. Silmien värikin muuttui tiskiveden harmaasta hieman arvokkammaksi harmaan sävyksi :) Yhdistin lookkiin kirkkaan pinkin poskipunan, MAC Pink Swoon, ja läpikuultavan vaaleanpunaisen huulikiillon, Estee Lauder Pure Color Passion Berry Sparkle Gloss.

EL Pure Color Passion Berry Sparkle Gloss nro 32
Tykkäsin myös kultameikistä, jossa vihdoin tajusin yhdistää kullan punaiseen.Coastal Scents Go Paris
Koko luomella Coastal Scents Go Paris-paletin punaista luomiväriä (ylin rivi, oikea reuna), joka sähkövalossa kuvattuna näyttää ruskeammalta kuin päivävalossa. Paris-paletin punasävyä en muuten voi kehua maailman parhaaksi luomiväriksi: karisee kuin perkele eikä ole kovin pigmenttinen (mikä on ärtsyn sävyn ja mun kalpean ihon huomioon ottaen tavallaan myös hyvä asia).

Silmän sisäkulmassa Pink May-paletin keskimmäistä sävyä, läpikuultavaa "valkoista" kultaa ja liikkuvalla luomella punaisen luomivärin päällä Ben Nyen kultakynää.

Paris, Pink May, Ben Nye
Tämä manio kynä toimii siis paitsi puuterimaisen luomivärin alla, myös levittyy ongelmitta sen päälle!

Päätän "kultatutkimukseni" toistaiseksi tähän. Uusi vuosi, uudet kujeet! Vuosi 2013 on muuten kiinalaisen horoskoopin mukaan mustan vesikäärmeen vuosi joten kuulemma kaikenlaiset veden sävyt, smaragdinvihreä, turkoosit ja vaaleansiniset, ovat ens vuonna ajankohtaisempia kuin koskaan. Ehkäpä tutkin niitä seuraavaksi :) Ainakin turkoosin eri sävyt kovasti viehättää mua juuri nyt (naputtelen tätä Essien talvikokoelman ihanan kynsilakan, 242 Where's My Chauffeur, koristamin sormin!).

Hyvää Uutta Vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti