torstai 20. joulukuuta 2012

Punainen luomiväri - lähes katastrofista käyttökelpoiseen

Mulle käy joskus niin että omissa meikkauspuuhissani innostun liikaa väreistä miettimättä kunnolla kokonaisuutta ja meikin tarkoitusta. Meikkasin vapaapäivänäni kaikessa rauhassa ja ajan kanssa. Innostuin leikkimään punaisen eri sävyillä luomiväreissä (punaisena lankana tässä "värinapissa suloinen, luomella joskus arvaamaton"), tuloksena tilanne että minulla on silmämeikkitekeleenä tikkurilan värikartta:

Luumua alaluomella, viininpunaista ja kirkkaanpunaista ulkokulmassa, persikkaa ja pinkkiä luomivaossa... Kuvat eivät välitä sävyjen koko syvyyttä ja kirjoa mutta uskokaa mua kun sanoin, että meikki ei ollut siitä parhaasta ja imartelevammasta päästä! Lähinnä näytin sairaalta ja/tai paholaisen riivaamalta :D


Sitten tajusin että - hups - olenhan pian menossa samassa meikissä poikaystävän vanhempien kanssa joululaulukonserttiin. Ja että ehkä riivattu look ei ole nyt sitä mitä tilanne vaatii. Ja että olen kohta myöhässä. Oli tehtävä nopeita muutoksia!

Tämä on sama meikki, muutin 3 asiaa:


1. Ehkä tärkein: rajasin yläluomen tummanharmaalla geelimäisellä rajausvärillä. Tumma rajaus erottaa slmän punaisesta luomesta ja vähentää "silmätulehdus"-vaikutelmaa.
2. Levitin alaluomelle luumun päälle ruskeaa luomiväriä. Punertava sävy silmän alla mulla korostaa hienosti silmänalusen violettiin vivahtavaa sävyä, ei hyvä. Vähemmän punaista alaluomella = terveempi ilme.
3. Taputtelin koko yläluomelle kaikkien luomivärien päälle läpikuultavaa kultaan hohtavaa persikkaa luomiväriä Diorin muinaisesta paletista Pink May (paletin vasen yläkulma). Kultainen hohde huijaa, pehmentää alla olevia sävyjä ja taittaa punaisilta ja viininpunaisilta sävyiltä piikit pois.


Muutosten tekeminen vei vain hetken. Lisäsin vielä mustaa ripsiväriä. Tuloksena oli jonkinlainen maustesekoitusmeikki, vähän punertava, vähän persikkainen, vähän kultainen. Ainakin se oli ihan sopiva siihen tilaisuuteen, mihin olimme menossa. Poikaystäväni äiti kehui nätiksi :)


Yhdistin tähän silmämeikkiin kevyet vaaleanpunaiset huulet. Clarins Joli Rouge 707 Petal Pink.


Pink May on jo vanha paletti mutta tykkään siitä edelleen. Se on ihan huippu kaikenlaisten ylilyöntien nopeaan fiksaamiseen. Sen luomivärejä on moitittu vähäpigmenttisiksi mutta minusta ne toimii ehkä juuri läpikuultavuutensa ansiosta. Sen luomivärien laatu, sellainen kevyt, hienojakoinen helmiäinen piilottaa virheitä ja antaa armoa ihon epätäydellisyyksille. Ja läpikuultavilla sävyillä voi taittaa meikin värimaailmaa viileämmäksi tai lämpimämmäksi. Tylsä matta silmämeikki muuttuu ihan erinäköiseksi kun päälle lisää kultapersikkaa - ja jos kullan sijaan valitsee vaikkapa vaaleanpunaisen (vasen alakulma), tuloksena on ihan eri sävymaailma.


Kaikki kuvat otettu iltapäivällä eli sähkölamppujen varassa ollaan. Mun bloggailut tahtoo mennä nykyään pipariksi kun en ehdi napata kuvia valoisaan aikaan :(

1 kommentti:

  1. Viimeisessä kuvassa meikki näyttää todella kauniilta. Samalla tyttömäiseltä, mutta kuitenkin sellaiselta että siinä on joku juju.

    Kevyesti hohtavat luomivärit ovat käytännöllisiä juuri tälläsiin kriisinhallintatehtäviin :D

    VastaaPoista