perjantai 28. joulukuuta 2012

Kultani mun, osa 3. Väripläjäys ripauksella kultaa paletilla Fall Festival.

Hankalaksi meikkiväriksi (tarkoitan lähinnä omaan henkilökohtaiseen väritykseeni ja meikkimakuuni sovellettuna) kokemani kullan kesytys jatkuu! Samalla testailen meikkiviritelmiä Uuden Vuoden juhlimista varten.

Minulla on kiva Coastal Scents paletti nimeltä Fall Festival, jossa on (syysteeman mukaisesti) useitakin kultaan vivahtavia, metallisia sävyjä.

Coastal Scents Fall Festival Palette

Aloitin kultaisten meikkisävyjen kanssa leikkimisen tässä postauksessa. Myöhemmin kokeilin kultameikkiä Ben Nyen kultakynällä. Tässä postauksessa muutin ekan kultalookini kokonaan sekoittamalla Fall Festival-paletin sävyjä suoraan tämän, varsin kesyn, kultaisen meikin päälle.

Ensin levitin paletin mustikansiniseltä näyttävää luomiväriä (keskirivi, kolmas vasemmalta) luomivakoon ja ulkokulmaan. Iholla tämä mustikansininen näyttää ihan violetiltä!


Luomiväri on pigmenttistä ja kerrostuu luomella helposti lähes musteenväriseksi. Levitin samaa sävyä myös alaluomen ulkokulmaan.

En pitänyt tästä sävy-yhdistelmästä. Keltainen ja violetti ovat vastavärejä ja mielestäni tämä pari on keskenään "riidoissa", tai ainakin kullan voita muistuttava pehmeä keltainen näytti minusta sävyltään väärältä.Levitin liikkuvalle luomelle paletin kirkkainta väriä, voimakasta metallinhohtoista sahraminkeltaista (keskirivi, toinen vasemmalta). Ja yläluomen keskiosan ja ulkokulman väliin paletin kuparisävyä (ylärivi, toinen vasemalta). Luomivärit ovat erittäin pigmenttisiä!

Fall Festival-paletin sahramikulta, kupari, violetti.
Vahvistin myös yläluomen rajausta mustalla eyeliner-tussilla.


Halusin poskipäille korostusta ja levitin kevyesti läpikuultavaa lilaa. (Valokuvaa varten lilaa korostusväriä tuli hieman enemmän kuin mitä normaalisti käyttäisin, muuten se olisi kuvissa hyvin huomaamaton.)

Poskipunana hiukan pehmeää MACin Rosy Outlook-mattaposkipunaa. Siitä on tullut llyhyessä ajassa suosikkiposkipunani.

Diorin paletin Pink May oikean yläkulman luomiväri on ihana kevyt viileä korostussävy! Taas sitä hehkutan mutta olen viime aikoina löytänyt tämän paletin uudestaan. Se on ihana, monipuolinen ja käytän sitä lähes päivittäin.Kun silmämeikki on näin värikäs ja bling, huulista ei tarvitse tehdä suurta numeroa. Ainakaan meikki ei kaipaa lisää shimmeria missään muodossa joten ehkäpä hillitty roosanude?

Lumene Wild Rose Natural 11 Coral Nude

Tai (koska, let's face it, olen aikuinen ja tylsä :) ehkäpä vielä kevyempi vaihtoehto, pelkkä hennosti sävytetty huulikiilto?


Toisaalta miksen yhdistäisi värikkääseen silmämeikkiin myös voimakkaat huulet? Violettiin luomiväriin voisi sopia myös voimakas, violettiin vivahtava huuliväri! (Silloin tosin kampaukseltakin vaaditaan jotakin räväkämpää kuin oma vaaleanruskea luomusävyni, kuten vaikkapa pinkkiä tai lilaa peruukkia :D Mutta jos kyse on Uuden Vuoden juhlista niin mikä ettei!)

Rimmelin silmänrajauskynä huulivärinä
Kyseessä on oikeasti Rimmelin silmänrajauskynä Exaggerate Waterproof Eye Definer 270 Purple Shock mutta minusta se toimii mahtavana huulivärinä! Silmämeikkeihin en ole vielä sitä kertaakaan käyttänyt.

Vasemmalla MUFEn huulipuna 316, oikealla Rimmelin silmänrajauskynä

Entä sopisiko tähän lookkiin vihdoinkin ne kultaiset huulet? Järki sanoi että no way mutta halusin silti testata. Kun kerran kultaisia huulipunia tuodaan säännöllisesti joka talvi markkinoille (viime vuonna Diorilla niitä oli kokonaisen huulipunakokoelman verran, tänä vuonna Guerlain toistaa samaa ideaa kultaisen LE-huulipunansa kanssa) niin kai niitä sitten ihmiset ostaa? Ja käyttää? Miksi? Kaivoin laatikosta käyttämättömänä lojuneen MUFEn huulipunan 316:


Tämä(kin) kultasävy huulilla on minusta suoraan sanottuna hyvin oudon näköinen! En usko että tulen koskaan käyttämään tätä sävyä ns. normaalielämässä.

Toisaalta jos/kun on kyse bilemeikistä joka on tarkoitettu epätavalliseen, sävyt vääristävään valaistukseen (yökerho yms), niin meikkiväreillä on loppujen lopuksi hyvin erilainen merkitys kuin päivävaloon tarkoitetuissa meikeissä. Ja taas kiillon, kimalluksen sekä tummuuserojen merkitys korostuu.


Tämän kokeilun jälkeen voin vain todeta, että ehkäpä yksi räikeä sävy luomella on tarpeeksi. Ja että voimakas väri + kultabling on mulle jo liikaa :D Edelleenkin olen sitä mieltä, ettei kulta ole minulle sopivin meikkiväri. Onneksi meikit on helppo pestä pois ja aloittaa puhtain nassuin alusta :)2 kommenttia:

 1. Olen tykännyt tästä kultasarjasta kovasti, vaikka kulta onkin itselleni helppo ja kaiken kanssa sopiva väri, vähän kuin ruskea. :)

  Erityisen kivoja ovat olleet nämä making of -osiot, joissa kokeilet erilaisia yhdistelmiä kultaiseen silmämeikkiin. Erityisesti ensimmäinen, kultainen silmämeikki ja fuksia huulipuna oli minulle aivan silmät avaava. En ollut koskaan ajatellut sellaista yhdistelmää, mutta näytti tosi kivalta! :)

  Ja olet niin hyvä meikkaamaan, en voi kuin aina ihastella kauniin pehmeitä ja siistejä meikkejäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Pumpulipupu! Kiitos kommentistasi, se lämmitti mieltäni :)

   Mietin itse ensin, että kehtaanko ollenkaan kirjoittaa näitä mun "mitä huuliväriä tähän silmämeikkiin" -tuskailuja, kuka mun jaaritteluja jaksaa :D Minusta fuksia + kulta ovat kaunis pari.

   Hyvää lähestyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista