tiistai 25. joulukuuta 2012

Kultani mun

No niin, joulu on juhlittu. Meillä joulua vietetään perinteisesti kotona rennosti villasukissa eikä se ole kauneusblogin kannalta kovin mielenkiintoista aikaa. Sen sijaan Uusi Vuosi on kiinnostava myös meikkilookin kannalta. Se on esim. Venäjällä vuoden tärkein juhla ja naiset panostaa ulkonäköönsä ihan hulluna tärkeän päivän kunniaksi. Ja onhan Uusi Vuosi melkoinen bilejuhla myös Suomessa.

Itse en vielä tiedä, missä ja miten tulen Uutta Vuotta juhlimaan. Eikä mitään päätöksiä myöskään sen illan tyylin suhteen ole vielä tehty. Onhan tässä vielä melkein viikko aikaa suunnitella ja valita :)

Diorin talvijuhlakokoelma 2012

Kulta on meikkiväri jota lähes kaikki meikkifirmat tuputtaa vuodesta toiseen talven juhlakokoelmissaan. Tuntuu että se on melkeinpä pakollinen "juhlaväri" mustan ja punaisen ohella. Tänäkin vuonna kultaa on ollut runsaasti esillä mm. Diorin juhlalookissa, Guerlainin kausikokoelmassa ja Chanelin lookissa.

Guerlainin joululook Liu
Itse en ole suuri kullan ystävä. Yritin tänään kokeilla juhlaan sopivaa kultapainotteista meikkilookia ja tajusin että parhaiten viihdyn hyvin simppelissä kultasävyisessä silmämeikissä:


Pehmeää ja ei kovin hileistä kultaluomiväriä koko liikkuvalle luomelle ja kevyesti myös alaluomelle sekä vaaleaa kultaluomiväriä silmän sisäkulmaan ja liikkuvan luomen keskelle. Kokonaisuutta ryhdistää musta ylärajaus. Levitin vaaleaa, läpikuultavaa kultaan taittuvaa luomiväriä myös poskipäille.


Mutta millainen huulimeikki sopii kultasilmän pariksi?
Guorlainin juhlakokoelmassa on peräti kultainen huulipuna jota firman meikkaajat neuvovat käyttämään joko yksinään (kultainen suu on kuulemma seksikäs) tai kokoelman toisen, tummemman huulipunan päällä antamaan juhlasäväystä.

Guerlainin Liu-kokoelman huulipunat
Minulla ei ole tätä Guerlainin LE-huulipunaa enkä aio sitä hankkia. Sen sijaan minulla on käyttämätön Cinema Secretsin Kit#2, voidemaisten värien paletti jossa on hyvin sämännäköinen kultasävy. Kokeilin sitä huulille:


Jotenkin tämä huulet häivyttävä meikkilook ei ole mun juttu :D Kun silmämeikkikin on aika hillitty, lookista tuli hyvin väritön ja ankea, kultakimalluksesta huolimatta. Näytin sairaalta. Ei edes raikas pinkki poskipuna auttanut.


Sitten kokeilin Guerlainin vinkkiä yhdistää kultainen huulipuna tumempaan sävyyn. Painelin kultapunat pois, rajasin ja väritin huulet kokonaan IsaDoran viininpunaisella huultenrajauskynällä ja levitin päälle samaa kultasävyä keskittäen sen suun keskiosaan ja häivyttäen reunoille. Tässä ovat käyttämäni sävyt:

Cinema Secrets sävy Shimmering gold, IsaDora Perfect Lipliner 42 Plum

Tämäkään tyyli ei minua miellytä - jotenkin muistuttaa liikaa sitä 90-luvun alun surullisenkuuluisaa meikkityyliä jossa tummat huulirajaukset jätettiin näkyviin vaalealla helmiäispunalla meikattuja huulia "korostamaan".

Tulin siihen tulokseen että kultasävyiset huulet saa lähteä. Vaihdoin tilalle peittävän matan kirkkaan fuksianvärisen huulipunan ja palaset loksahti lopulta paikoilleen:

Amorinkaareen jäi sentään hiukan kultaa

Tässä punassa on ytyä ja väriä tasapainottamaan hailakat luomivärit ja graafiset rajaukset. Lisäksi fuksia näyttää kullan kanssa klassisen juhlavalta. Eli tässäpä mun juhlalook nro 1. Kultaiset luomet, vahvat rajaukset, kultasävyiset korostukset poskipäillä ja amorinkaaressa sekä vahva fuksianpunainen huulipuna.

Mitä mieltä kultaisesta huulipunasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti