sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Mykkäelokuvatyylinen silmämeikki

Edellisessä postauksessani selitin sitä, kuinka mua viehättää 1900-luvun alun meikkityyli. Nyt keskityn lähinnä silmiin. Tämän lookin vahva silmämeikki on koko meikin avain. Silmien pitää näyttää utuisilta mutta hyvin tummilta. Tämä on kaikkien smoky eye-meikkien perusversio.

Käytin kolmea luomiväriä ja mustaa kajalkynää sekä mustaa ripsiväriä. Periaatteessa yhdelläkin tummalla (mustalla) luomivärillä ois voinut pärjätä, mutta useammalla värillä häivytykset näyttää kauniimmalta. Käytin tätä uutta palettiani, Coastal Scents Fall Festival-palettia:


Ja tässä lopputulos:


Pohjustin luomet ja levitin paletin ainoaa mattaa luomiväriä, vasemman yläkulman kellertävää beigeä sävyä, kulmaluulle ja silmän sisäkulmaan.

Sitten levitin paletin vasemman alakulman tummanruskeaa ripsirajaan ylä- ja alaluomelle, koko liikkuvalle luomelle ja häivytin sen melkein kulmakarvoihin asti sekä voimakkaasti ulospäin ohimolle sekä alaspäin kohti poskipäitä.

Alaluomi sai olla hyvin tumma ja vahvasti meikattu. Tässä retrotyylisessä meikissä silmän muoto ei ole nykymallin mukaisesti ulkokulmastaan kissamaisesti kohoava. Päinvastoin, silmää ympäröivä tumma kehä laskeutuu ulkokulmasta mikä antaa meikille surumielisen, hieman traagisen vivahteen.


Lisäsin ripsirajoihin ja erityisesti ulkokulmaan hiukan paletin mustaa luomiväriä (se on oikeastaan tumma harmaa) ja häivytin hyvin kaikki rajat. Häivytyksessä huomasin, että tumma ruskea muuttuu häivytettäessä harmahtavaksi, jännää! Efektin huomaa hyvin kuvissa, meikin reunat näyttää harmahtavilta.

Rajasin ripsirajat sisäpuolelta mustalla kajalilla ja lisäsin kevyesti mustaa ripsiväriä. Pääpaino ei ole ripsissä tai rajauksissa vaan itse luomivärikehän surumielisessä, laskeutuvassa muodossa. 1900-luvun alussa mitään perinteistä kajalia kummempia rajausaineita ei vielä ollut käytössä ja ripsiväritkin olivat hyvin alkeellisia, joskus jopa vaseliiniin sekoitettua nokea, mitä levitettiin ripsiin tulitikulla.


Sekä ruskeassa että mustassa luomivärissä on hohdetta mukana, ruskeassa runsaasti enemmän. Se antaa meikille lisää ulottuvuutta ja eloa, erityisesti sähkövalossa.

Erityisesti ruskea luomiväri on laadultaan upea, pigmenttinen ja hyvin levittyvä, runsas, täyteläinen väri. Musta heikompi mutta silti pigmenttisempi kuin mustat luomivärit yleensä.


Viihdyin tässä retrolookissa mainiosti ja sain yhtäkkiä paljon kehuja meikistä työkavereilta :) Oli sellainen olo, että tämä tyyli on ominta itseäni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti