tiistai 22. tammikuuta 2013

Odotus palkitaan! Mutta tuska ei lopu siihen.


Olen jo kirjoittanut siitä, kuinka ihastuin Chanelin kevätkokoelmaan kuuluvaan uuteen poskipunaan promokuvien perusteella. Kuvissa oli aivan ihana, kaunis aprikoosinvärinen puuterimainen poskipuna jonka kaltaista ei löytynyt muilta selektiivisiltä merkeiltä (yritin epätoivoisesti etsiä vastaavaa sävyä kun en jaksanut odottaa Chanelin kevään saapumista kauppoihin).

Promokuvassa se näyttää tältä:

Chanel Joues Contraste Frivole 76.

Tämä virtuaalinen poskipunahullaantumiseni johti siihen, että vietin epätavallisen paljon aikaa kaikilla mahdollisilla meikkiosastoilla nimenomaan poskipunia vertaillessa ja ihastellessa ja lopputuloskin oli ennustettavissa:


Ja jos kuvia katsoo tarkemmin, muistuttaako tämä kolmikon pienikokoisin poskipuna, Viva la Divan Aloha, sävyltään Chanelin uutuutta? Minusta vastaus on kyllä. Eivät ole identtisiä mutta yhdennäköisyyttä löytyy.

Ja sitten vihdoin koitti se päivä kun Chanelin ständillä oli esillä uusi kokoelma. Ja se poskipuna. Jota innoissani testailin kämmenselkään. Ja jotenkin fantasioissani se näytti hiukan erilaiselta kuin todellisuudessa:

Frivole kädelle swatchattuna

Minun iholla se on aika oranssi. Siis sen pitikin olla oransiin taittuva aprikoosikoralli mutta mun makuun tässä on oranssia hiukan liikaa. Ja sävy taittuu pikkusen jo sellaiseen tiilenpunaiseen melkeinpä. Hyvin kaunis poskipuna se on ilman muuta, silkkisen tuntuinen, upea levittyvyys ja ihana, ei täysin matta muttei kimaltavakaan, sellainen satiininen koostumus.

Mutta nyt mietin, koska juuri ostin Alohan, joka on sävyn puolesta juuri sitä, mitä luulin Frivolen olevan:
Viva la Diva Aloha
Tässä sävyssä on kaikki kohdallaan, juuri sopivasti oranssia, korallia, aprikoosia, pastellia. Aloha toki häviää hieman siinä mielessä, että se on perusmatta, ilman taianomaista satiinista hohdetta. Toisaalta tykkään muutenkin käyttää erillistä korostusväriä poskipäillä joten itse poskipuna saakin olla matta. Ja tosiaankin, Frivole maksaa n. 40€ enemmän kuin vaatimattoman merkin Aloha :D

Joten: tarvitsenko kahta melkein samanlaista poskipunaa? Onko järkeä maksaa reippaasti ylimääräista sävystä, joka on melkein täydellinen, kun täydellinen jo on? Nyt kun tämän tänne naputtelin, tuntuu että vastaus on ei ja ei. Mitä mieltä sinä olet?4 kommenttia:

 1. Kyllä mä ehkä jättäisin Chanelin kaupan hyllyyn myös juuri noista sun esittämistä syistä. Tänään on ehkä mentävä hiplaamaan tuota Alohaa, sillä jostain syystä mattaiset poskipunat viehättää :P

  VastaaPoista
 2. Mä olen niin poskipunahullu, että takkuilen eniten juuri niissä tilanteissa, kun poskipuna pitäisi jättää ostamatta. Karu totuus on, että jos niitä on liikaa, osa jää vähemmälle huomiolle ja käyttämättä. Mutta kyllä mä silti haluan itseni palkita aina joskus uudella ihanalla poskipunalla... Kunhan se nyt ei olisi joka kuukausi.

  VastaaPoista
 3. Hahaa, no multa ei ainakaan kannata kysyä neuvoa tässä asiassa. Chanel olisi jo lähtenyt mukaan mun (toivottamassa) tapauksessa :D

  VastaaPoista
 4. Mä jätän Chanelin toistaiseksi ostamatta. Ei se kuukaudessa mihinkään vielä kaupoista katoa.

  VastaaPoista