tiistai 29. toukokuuta 2012

MUFE HD foundation

Sain näytteen Make Up Foreverin HD-meikkivoiteesta ja nyt olen vihdoin saanut aikaiseksi kokeilla tuotetta sen verran, että pystyin muodostamaan siitä oman mielipiteen.

HD-sarja on kehitelty vastaamaan modernin teknologian asettamia vaatimuksia: HD-televisio näyttää kaikki mahdolliset ihovirheet: finnit, huokoset, juonteet - niin korostuneesti, että ne näyttävät jopa pahemmilta kuin normaalisti, horror! Meikin siis pitää saada iho näyttämään virheettömältä mutta samalla ei-meikatulta. Sarjaan kuuluu meikkivoide, peiteaine, poskipuna, irtopuuteri ja meikin pohjustusaineet.

Sain siis näytteen MUFEn High Definition foundationista sävyssä 115 ivory. Meikkivoidenäytteessä on paljon infoa: meikkivoiteen mainostetaan antavan näkymätöntä peittoa iholle, virheettömän lopputuloksen, kosteuttavan ihon pintakerroksia ja olevan öljytön. 1,5ml näytteestä riitti useampaan testikertaan.


Meikkivoide on erittäin juoksevaa ja vaikuttaa hyvin ohuelta, lähes nestemäiseltä. Sävy 115 ivory on vaaleimmasta päästä mutta ei ihan täydellinen mulle, hieman mun ihoa punertavampi. Kuvista sitä ei välttämättä huomaa, ihmeellisesti tämä meikkivoide näyttää kuvissa paremmalta kuin oikeasti, onko tämä sitten sitä HD-taikaa :D


^Tältä se näyttää meikittömällä iholla. Värieron huomaa kyllä. Ohuen ja helposti levittyvän koostumuksensa ansiosta meikkivoide näyttää kuitenkin luonnolliselta kun sitä levittää koko kasvoille.

Koostumus on outo. Tavallaan ohut ja hyvin luonnollisen lopputuloksen antava mutta toisaalta myös hyvin "kuiva". Ainakin minun iholla tämä meikkivoide toi esille sellaisia kuivia alueita, joita ilman meikkiä ei ollut näkyvissä ollenkaan. Esimerkiksi nenänpielet näytti HD-meikkivoiteen kanssa kamalilta (ilman meikkiä en edes huomannut ihon pintahilseilyä!):


Iho hilseili, vaikka alla oli kosteusvoide ja aurinkosuojavoide :( En käyttänyt alla mitään varsinaista meikinpohjustuvoidetta. Kokeilin levittää HD-meikkivoidetta ohuesti myös silmien alle ja en tykännyt lopputuloksesta: mielestäni se sai silmänympärykset näyttämään kuivilta. Aluksi lopputulos oli luonnollisen mattainen mutta jo parin tunnin päästä t-alue kiilsi, toisaalta siinä ei ole mitään poikkeuksellista.

Löytyy myös positiivisia puolia: ihonsävy oli kauttaaltaan tasainen ja kuulas, jopa useita tunteja meikkauksen jälkeen iho näytti kirkkaalta ja hyvältä n. puolen metrin etäisyydeltä (lähitarkastelussa ihon pintakuivuus korostui liikaa). Lisäksi plussaa siitä, ettei tämä meikkivoide todellakaan korosta huokosia - ne jotenkin häivyttyy ja katoaa näkyvistä. Meikkivoide tuntuu iholla hyvin kevyeltä, kuin ei olisi meikkiä ollenkaan.

Levitykseen kokeilin meikkisieniä ja Shiseidon meikkivoidesivellintä. Molemmat levitystavat toimi mielestäni hyvin, ehkä meikkisienellä työskentely on nopeampaa. Öljyttömän kuivahkon meikkivoiteen levitys siveltimellä pitää tehdä huolellisesti, ettei tulos olisi raidallinen.

HD foundation myydään pumppupullossa muistaakseni n. 58€ hintaan. Sävyjä on laaja valikoima. Itse en ostaisi tätä normaalihintaisena itselleni. Vaikka pidinkin tasaisesta, "huokosettomasta" ihonpinnasta ja säteilevän, kirkkaan näköisestä ihosta, koostumus on iholleni liian kuivattava.

Tässä vielä sävyvertailua. Vasemmalla Estée Lauder BB, vaalein sävy, keskellä MUFE HD-meikkivoide nro 115 ivory, oikealla Lumene Hydra Drops Kosteuttava meikkivoide, vaalein sävy 0 Vanilja Beige:


Suosittelisin tätä ei-pintakuivalle iholle ja niille, jotka haluaisivat ihohuokosia häivyttävän meikkivoiteen. Tämä on hyvin "valokuvauksellinen" meikkivoide, saa ihon todellakin näyttämään lähes täydelliseltä (ellei kuivia kohtia oteta huomioon).
Ja tässä vielä MUFEn HD foundationin raaka-aineluettelo:


Lisätty 30.05.2012: kokeilin tätä meikkivoidetta MUFEn UV Prime-pohjustajan kanssa (jonka levitin kosteusvoiteen päälle) ja ei toiminut yhtään! Ihon kuivat kohdat korostui vielä lisää, piti pestä meikki pois ja aloittaa alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti